Fullt övertänd ladugård i Billdal

Under natten mot lördag började en ladugård brinna med öppna lågor i Billdal. Räddningstjänsten åkte ut till platsen med sju enheter. Ladan brann ned och flera får och kaniner brann inne.

ANNONS
|

Det var vid klockan 03.54 under natten mot lördag som räddningstjänsten fick in ett larm om en brand i en byggnad.

– Vi är på plats där just nu och det är en fullt övertänd ladugård. Jag vet inte exakt hur stor byggnaden är, men det har spridit sig lite till huset, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, vid tillfället.

Räddningstjänsten var initialt på plats med totalt sju enheter. Vid klockan 04.40 meddelade räddningstjänsten att man har fått kontroll på branden som spred sig till huset intill.

– Ladugården kommer att brinna ner helt, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS

Filmklipp: Joakim Eriksson.

Förundersökning om mordbrand

Vid klockan 05.30 brann det fortfarande i ladugården, men räddningstjänsten bekräftade att de hade fått kontroll på branden och att det inte längre fanns någon större spridningsrisk.

Även polisen larmades till platsen och enligt Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Väst, kommer man att spärra av platsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning.

– Det har varit en totalbrand i byggnaden och vad jag förstod det som så var det nära att branden spred sig. Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Johan Josarp.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om några personskador, men 19 får samt två kaniner ska ha brunnit inne. Det är under lördagsmorgonen oklart vad det är som har orsakat branden.

ANNONS