Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räkna med att skrapa rutan kommande nätter. Bild: Kent Eng
Räkna med att skrapa rutan kommande nätter. Bild: Kent Eng

Frostiga nätter väntar västkusten

Natten mellan måndag och tisdag väntas två minusgrader i Göteborgsområdet men klart och soligt väder under tisdagen. Men redan på kvällen sjunker temperaturen igen.

I helgen kunde vi gå i kortärmad men nu när det dags att ta på sig vinterjackan igen, i alla fall under nätterna och tidig morgon.

Enligt vädertjänsten Foreca gör nattfrosten comeback på västkusten under de tre kommande nätterna och kallast blir det natten mellan måndagen och tisdagen då temperaturen kryper ner till två minusgrader.

"Typiska växlingar"

Michael Sjöstrand, är meteorolog vid Forecas vädertjänst.

– Det här är typiska växlingar för den här årstiden och inget unikt att vi får lite bakslag, säger han.

Vid åttatiden på tisdagsmorgonen väntas nollgradigt men under dagen stiger temperaturen med sex till sju plusgrader med sol och svaga till måttliga vindar.

Solig helg

Men natten mellan tisdag och onsdag väntas temperaturen krypa ner under nollan igen med mellan en och tre minusgrader. Dagstemperaturen väntas ligga på mellan tre och fem plusgrader under en mulen himmel. Natten mellan onsdag och torsdag blir det minusgrader igen.

– Under torsdagen växer ett högtryck in över västkusten som ger sol och behagliga ostliga vindar under fredagen och lördagen med temperaturer på fem och tio plusgrader. Söndagen väntas också bli soligt men där är prognosen lite mer osäker, säger Michael Sjöstrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.