Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frontalkrock i Kortedala

Två bilar krockade under fredagskvällen på Gamlestadsvägen. Enligt larmet till polisen ska det röra sig om en frontalkrock. En person har fått föras till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarm.

Det var strax innan klockan halv sju på fredagskvällen som larmet kom om att tre bilar krockat på Gamlestadsvägen. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. När polis väl kom på plats visade det sig att det var två bilar som varit inblandade i själva trafikolyckan.

– Det ska vara fem personer involverade i krocken, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Räddningstjänsten fick stänga av vägen i båda riktningar och skadeläget för de inblandade är oklart. Men SOS Alarm meddelar att en person har fått föras till sjukhus.

– Några ska ha klarat sig ur bilarna för egen hand och några har fått hjälp av oss, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vad som orsakat krocken är oklart, men enligt polisen har krocken på Gamlestadsvägen varit en av flera olyckor runt om i Göteborg under fredagen.

– Man ska vara medveten om att det är mycket vatten på vägarna, säger Lotta Molander.

Vid klockan sju meddelar polisen att en bärgare är på väg till platsen och en knapp timme senare meddelar räddningstjänsten att man inte längre är kvar på platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.