Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Frieriet som fick Avenyn att jubla

Summerburst var precis över och Göteborgs gator var fullproppade av glada helgfirare. Men en sak fick hela Avenyn att stanna upp: Robert som friade till sin Sandra.

Robert Bergstedt, 27, och Sandra Engman, 22, bor i Eskilstuna där Robert är rörmokare och Sandra arbetar i en livsmedelsbutik. I helgen besökte de Göteborg för att gå på Summerburst tillsammans med sina vänner, och efter två kvällar fyllda av housemusik på Ullevi var det dags att ge sig ut i folkvimlet på klubbarna kring Avenyn.

Vad Sandra inte visste var att Robert länge väntat på rätt tillfälle att fråga om hon vill gifta sig med honom, och strax efter klockan tre på natten mellan lördagen och söndagen bestämde han sig för att tiden var inne. Han ledde ut Sandra på gatan, gick ner på knä och mängder av människor började samlas runt dem.

– Det var lite nervöst, säger Robert Bergstedt.

– Jag blev chockad och fattade inte vad som hände. Jag bara stod där och visste inte vad jag skulle göra, säger Sandra Engman.

Robert tog mod till sig, förklarade sin kärlek till flickvännen som han varit tillsammans med i ett drygt år, ställde den stora frågan - och fick ett ja.

– Hon vågade väl inget annat när det kom så mycket folk, säger Robert och skrattar.

– Jag skrek och grät. Allt blev så mycket. Det var magiskt, säger Sandra.

Frieriet fick hela Avenyn att stämma upp i ett unisont glädjejubel. Grattisropen haglade och flera okända män tog tag i Robert och kastade upp honom i luften.

När den värsta hysterin lagt sig tog de en promenad i Göteborgsnatten mot hotellet som de bott på under helgen, och tillbringade resten av natten där.

– Det var först då som det började sjunka in, säger Sandra.

På söndagen tog det nyförlovade paret tåget hem till Eskilstuna igen.

Hur känns det nu?

– Det känns ganska overkligt, men jättebra. Man går på moln. Det här är någonting jag kommer minnas resten av livet, säger Sandra.

När blir det bröllop?

– Det har vi inte planerat än. Vi får prata igenom det, säger Robert.

– Nästa sommar kanske, fyller Sandra i.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.