Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fridén SU:s nya sjukhusdirektör

Patienten i fokus och bra på att leda. Så beskriver sig Barbro Fridén som inte backar för nya sätt att arbeta och framtida omorganisationer. Nu blir hon ny chef för SU.

I mars tackade den förre sjukhusdirektören Jan Eriksson för sig. I går utsågs Barbro Fridén till hans efterträdare på posten som chef för cirka 16 000 anställda inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, SU.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Närmast kommer hon från tjänsten som chef för Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Din företrädare Jan Eriksson har beskrivits som en hårdför ekonom. Passar den beskrivningen in på dig också?

– Nej, jag är varken hårdför eller ekonom utan en patientorienterad doktor. Men jag är en bra ledare, säger hon.

Under 2012 ska SU spara en kvarts miljard kronor. Ett kritiserat vikariestopp har införts och protester och kritik har hörts efter neddragningar inom bland annat psykiatrin och neonatalvården. Neddragningarna fortsätter även nästa år.

Hur ser du på det?

– Universitetssjukvården i Sverige har finansieringssvårigheter generellt så jag hade inte förväntat mig något annat. Men jag måste få en chans att sätta mig in i verksamheten innan jag svarar på specifika frågor. Efter det får vi göra det klokaste vi kan. Det går ofta att lösa saker om man tänker till och tänker smart, men man måste ändra sina arbetssätt och det hoppas jag kunna bidra med, säger hon.

Kan personalen alltså räkna med omorganisationer?

– Man ska inte ändra något som fungerar, det finns ingen självklarhet i omorganisationer. Men man måste hela tiden anpassa sig till vad patienterna behöver, det är vår ledstjärna.

Hur är du som ledare?

– Min käpphäst är patientsäkerhetsfrågor och de medicinska frågorna. Vården måste utgå från hur patienterna vill ha det. Historiskt sett har vi inte varit så bra på det, men det har blivit bättre. Vi måste också snabbt uppmärksamma ny kunskap. Som ledare har jag bakat in det i allt vi har gjort.

Vad kommer du att fokusera på i början?

– Jag ska lära känna organisationen och mina medarbetare. Vi måste gå i takt.

Barbro Fridén tillträder sin tjänst under hösten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.