Frölunda drabbas hårt av skottlossningar

Sedan augusti 2015 har minst sex bekräftade skottlossningar ägt rum i och omkring Västra Frölunda och Frölunda torg.

En man mördades igår kväll i en skottlossning på Frölunda torg. Mannen sköts med flera skott och en intensiv mördarjakt pågår just nu över hela Göteborg. Polisen har ännu inte bekräftat om gårdagens skottlossning har någon koppling till de tidigare – och pågående – gängkonflikterna i Göteborg.

– Det är alldeles för tidigt att säga något om koppling till andra händelser, sa Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst under fredagskvällen.

Fyra skottlossningar samma månad

Men Frölunda har drabbats hårt av skottlossningar det senaste året, och sedan augusti 2015 har minst fem skottlossningar i området bekräftats, innan gårdagens skjutning. Bara under maj månad inträffade fyra stycken i och omkring Västra Frölunda och Frölunda torg.

Den 29 maj sköt en ensam gärningsman bland folk på Frölunda torg mitt på dagen, men utan att träffa någon. Han flydde sedan från platsen på en moped. Ingen misstänkt greps.

Den 16 maj larmades polis till Smaragdgatan efter att boende i området hört skottlossning och skrik under natten. Tomhylsor hittades på platsen, men varken offer eller gärningsman syns till. Ingen misstänkt greps.

Den 12 maj sköts en 25-årig man i ena armen och tar sig sedan till en restaurang vid Järntorget och larmar polis. Ingen misstänkt greps.  

Den 2 maj larmas polis till en spårvagnshållplats vid Frölunda torg efter att vittnen hört skottlossning. Tomhylsor hittas på platsen, men varken offer eller gärningsman fanns kvar på platsen. Ingen misstänkt greps.

Läs också: Man mördad i Göteborg - sköts med flera skott

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.