Från och med nu stängs E6 av varje dag

Med start i dag 12 oktober stängs E6 av i cirka tio minuter varje vardag. Orsaken är ett sprängningsarbete som varar i perioder fram till april nästa år.

ANNONS
|

Varje vardag klockan mellan 11.20 och 11.40 stoppas trafiken på E6 i båda riktningarna i höjd med Kallebäcksmotet, i tio minuter. Det beror på att den södra tunnelmynningen för Västlänken håller på att byggas.

Enligt Trafikverkets presstalesperson Denny Josefsson ska arbetet pågå hela hösten och en bit in på våren nästa år. Hans bedömning är att det inte kommer att bildas några längre köer på grund av arbetet.

– Det är ju så korta stunder så någon större påverkan tror jag inte det kommer bli. Däremot kan ju arbetet i sin helhet påverka rusningstrafiken så då kan man ju fundera på om det är möjligt att ta en annan väg eller liknande, säger Denny Josefsson.

ANNONS

På Trafikverkets hemsida står det även att hastigheten kommer att begränsas till 30km/h.

I en tidigare version av texten stod det att det kommer vara stopp två gånger om dagen. Det är alltså en gång om dagen och inget annat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS