Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fortsatt oro i Tuve

På fredagen drog polisen tillbaka patrulleringen i Tuve efter hoten mot skolor i området. Men på skolorna är man fortsatt försiktig. Många elever var hemma.
Polisen bedömer att det inte längre behövs tillsyn i området, uppger ledningscentralen.
Det bekräftas av Ulla Brehm, inre befäl på närpolisen Hisingen
- På torsdagen hade vi bevakning i området, men det finns inget som tyder på att fortsatt bevakning behövs.
Det var på torsdagen som ett anonymt dödshot skapade oro på skolorna i Tuve. En person fick ett anonymt hot på telefon, som riktades mot skolbarn i området.
Föräldrarna i området informerades och på Tångenskolan ställdes all undervisning utanför skolbyggnaden in. Polis befann sig i området och ett vaktbolag åkte runt mellan skolorna.
På fredagen stannade en tredjedel av eleverna på Glöstorpskolan hemma. Enligt Anders Johansson, rektor på skolan, uppmanas eleverna att vara extra vaksamma och hålla sig inomhus.
- Allt är väldigt osäkert och därför fortsätter vi med försiktighetsåtgärderna. De som stannar hemma får giltig frånvaro men det måste ske i samråd med föräldrarna, säger han.
Karl-Johan Anjou, pappa till en elev på Kärrdalsskolan, berättar att hans dotter på fredagen följt med sin mamma till jobbet istället för att gå till skolan.
- Gårdagen var jättejobbig för barnen. Vi har försökt förklara så gott vi kan vad det kan vara för sorts människor som gör så här. Det är inte lätt för barnen att fatta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.