Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Per Wahlberg

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fortsatt grått väder – men ovanligt varmt

Är du trött på det gråa vädret? Nu väntar en vecka till med duggregn, dis och sydliga vindar. Men med lite tur kan måndagen bjuda på någon solchans.
– Det blir en ostadig vecka och molnen kommer att dominera. Det är också varmt för årstiden, säger meteorologen Per Holmberg.

Det typiska novembervädret är också vad många förknippar med klassiskt Göteborgsväder. Men den senaste veckans höstrusk har drabbat hela landet. Och enligt Forecas meteorolog Per Holmberg ser det inte ut att bli några större förändringar under den kommande veckan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har ju varit mycket mulet och disigt väder, med duggregn och sydostvindar. Nu kommer vinden att vridas till sydväst och därför kan vi få delvis klart väder under måndagen, säger han.

Mest chans till sol har man längs kusten. En bit in över land blir det mer moln men även där några luckor i molntäcket.

Därför är det milt

Redan under måndagskvällen kommer ett nytt regnområde in över Göteborg för att sedan dra bort under tisdagen. Och så här kommer det att hålla på, enligt Holmberg.

– Det blir en ostadig vecka och molnen kommer att fortsätta att dominera. Vad gäller temperaturen så har vi fortsatt milda temperaturer att vänta. Det blir omkring tio plusgrader vilket är varmt för årstiden.

Orsaken till att vi just nu har ett påtagligt grått och milt väder beror på att det ligger ett högtryck över Ryssland och ett lågtryck över Atlanten. Det har skapat sydostliga luftströmmar som för upp mild luft till Sverige.

Om en vecka ser det dock ut att bli lite kallare och uppehållsväder, enligt Holmberg. Men någon snö finns inte i sikte än på ett tag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.