Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Foodtruck har exploderat vid skola

En foodtruck på Campus Linné nära Linnéplatsen har på tisdagen exploderat. – Det verkar ha varit en gasläcka. Foodtrucken är förstörd, men personen som var där klarade sig med lindriga skador och åkte med till sjukhus för en kontroll, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var strax före klockan elva på tisdagsförmiddagen som en foodtruck exploderade i närheten av Campus Linné, nära Linnéplatsen i Göteborg.

– Det stämmer, vi kunde bekräfta att den hade exploderat så fort vi kom dit, berättade Anders Karnevi, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, kort efter larmet.

En person skadad

Även polisen skickades till platsen.

– Vi vet bara att en foodtruck har exploderat, vi är på väg till platsen. Det kan hända att ambulans och räddningstjänst redan är på plats, berättade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst tidigare.

En person skadades i samband med explosionen.

– Det verkar ha varit en gasläcka. Foodtrucken är förstörd, men personen som var där klarade sig med lindriga skador och åkte med till sjukhus för en kontroll. Vi kommer skriva en anmälan om arbetsplatsolycka. Som tur var så gick det bra, sa Peter Adlersson, tidigare.

Till studenterna skickades det ut ett meddelande där det framgick att en person omhändertogs av räddningstjänsten.

– Det är klart att det är dramatisk och att man blir väldigt orolig. Och att våra tankar går förstås till den skadade kvinnan och hennes familj och vi hoppas att snart få ett besked om att det gått bra med henne, berättade Ulla Säterie, universitetsadjunkt på journalisthögskolan, JMG, som ligger på Campus Linné.

 

 

"Vi blev skiträdda"

Strax före halv tolv på förmiddagen kunde både polis, ambulans och räddningstjänst lämna platsen.

Flera vittnen har berättat för GP om en rejäl smäll och att byggnader skakat av explosionen. En av de är stundenten Nora Lundberg som läser vid JMG som snabbt ringde 112. 

– Vi sitter i huset som är precis vid vagnen. Vi hörde och kände explosionen. Vi såg att vagnen hade helt pajat. Vi såg även att det låg en kvinna bredvid vagnen och att luckan från vagnen hade flugit iväg typ tio meter, säger hon och fortsätter:

– Vår spontana reakation var att det var en bomb, att det var ett attentat. Så vi blev skiträdda. Sen kollade vi ut och ganska snart så förstod vi vad som hade hänt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.