Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Folk ska inte behöva vara rädda"

Ännu har ingen gripits för dubbelmordet i Biskopsgården. Under lördagen har det varit lugnt i stadsdelen, säger områdespolisen Tony Olsson

Länskriminalpolisen arbetar vidare med att hålla ett antal förhör och försöka kartlägga händelsen i onsdags. Ingen har ännu gripits.

Efter morden på Väderilsgatan har kommunen och polisen också mobiliserat för att öka tryggheten i stadsdelen.

Fredagskvällen och lördagen var lugna i stadsdelen, enligt polisen. Men rädslan för att något ytterligare ska hända är stor, menar Tony Olsson, chef för områdespolisen i Biskopsgården.

- Det är fortsatt tryckt stämning. Många är ledsna, rädda och uppgivna. Vi förstår det men jag tror inte att det finns någon konkret risk, säger han.

Tony Olsson säger att han och kollegorna i Biskopsgården själva är ledsna och att det varit jobbigt.

- Vi känner ju de här killarna och många i området.

Under lördagens eftermiddag har imamen haft föreläsningar för ungdomar i området. Dels på en spontanidrottsplats och dels i moskén.

- Han manar de unga att tänka efter vad de gör och hur de förhåller sig till varandra och det som hänt, säger Tony Olsson.

Rykten är i omlopp och allt som händer i stadsdelen förstoras lätt upp. Därför reagerade många när de trodde att det åter hörde skott på fredagskvällen. När polisen gjorde en kontroll visade det sig vara en raket och smällare.

- Fruktansvärt onödigt, nu när folk är rädda. Det kan vara svårt att avgöra vad det är för smällar, säger Tony Olsson.

På kvällarna är det mycket barn och ungdomar ute i Biskopsgården. Polisen och kommunen vädjar till alla vuxna att vara mer synliga i området på kvällstid.

Christer Jonasson är gruppledare för stadsdelens krisstödsgrupp.

- Föräldrar bör också se till att deras barn håller sig hemma på kvällar och nätter. Det är en allmän uppfattning, men också utifrån den senaste händelsen när flera känner sig otrygga, säger han.

Tony Olsson tycker inte att folk ska behöva vara rädda.

- När det är en ljummen fin kväll ska folk kunna vara ute. Det viktiga är att fler vuxna är ute så att det inte enbart blir de yngres stadsdel efter klockan 22.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.