Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingrid André som medverkar i SVT:s program Plus

Flyttfirma i Göteborg krävde dubbla priset

GP har tidigare berättat om en kritiserad flyttfirma i Göteborg. I kväll tar SVT:s Plus upp firmans mycket tveksamma tillvägagångssätt. Plus har träffat Ingrid André vars faktura blev nästan dubbelt så stor som överenskommet.

Som GP tidigare har berättat kör den kritiserade flyttfirman Göteborgs flyttbyrå under nytt namn. Konsumentverket fick upp ögonen för Göteborgs flyttbyrå efter GP:s granskning i höstas. Myndigheten varnade på nytt för firman – som har bytt namn, och saknar både yrkestrafiktillstånd och F-skattsedel.

I kväll, torsdag, tar SVT:s program Plus upp firman, som nu heter Gbgflytt AB. Plus har träffat en av de drabbade, Ingrid André. Hon hade anlitat firman och fått veta att hela flytten skulle kosta. I programmet berättar hon om hur företaget helt plötsligt krävde 19 400 kronor, alltså nästan det dubbla överenskomna priset, bland annat för extra släp och tunga möbler. Detta trots att Ingrid tydligt berättat om allt som skulle flyttas.

GP har tidigare berättat om Lars Larsson vars flyttnota hos firman blev tre gånger så dyr. Den slutade på drygt 46 000 kronor.

Efter det började liknande berättelser strömma in. De handlade om saltade fakturor, trasiga möbler, förseningar och situationer som upplevts som hotfulla.

En rad kunder rapporterade Göteborgs flyttbyrå till Konsumentverket varpå myndigheten gick ut med en varning. I januari i år varnade Konsumentverket på nytt för firman, som alltså numera kallar sig Gbgflytt AB.

Företaget är sedan tidigare polisanmält. Hos polisen i Borås finns en pågående förundersökning om bedrägeri, skadegörelse och olovligt förfogande.

GP har tidigare sökt firmans representanter men de svarar inte på några frågor. Inte heller i SVT:s Plus svarar de på frågor eller uppger vem som kan svara på kritiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.