Flytande betong stoppade trafiken på E6

E6 stängdes av efter att en stor last flytande betong hamnat på vägen. Det var resultatet av att en lastbil plötsligt fick väja undan för utryckningsfordon och att lasten då hamnade på vägbanan. Vägen är nu återigen öppen för trafik.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden som en lastbil hastigt tvingades att bromsa i samband med en utryckning av blåljusfordon på E6 mellan Gullbergsmotet och Olskroksmotet i riktning mot Malmö.

Det resulterade i att fordonets last i form av flytande betong rann ut över vägen.

– Jag tror att han bromsade väldigt häftigt och då hamnade det betong över vägen, säger Mats Olsson, trafikledare på Trafikverkets ledningscentral Väst.

Stora mängder betong

Räddningstjänsten uppger att det handlar om stora mängder betong.

– Det är last som runnit ur en lastbil på en längre sträcka, säger Bosse Johansson på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Trafikverket uppmanade länge trafikanter att välja en annan väg. Vid tretiden på eftermiddagen kunde dock E6:an återigen öppnas för trafik.

ANNONS

– Det kan röra sig om lite restköer, men det mesta ska nog rulla på som vanligt igen, säger Sara Lindström, presskommunikatör på Trafikverket.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS