Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett Thomas Cook-plan chartrat av Ving fick evakueras på Landvetter. Till höger Johan Fredberg med familj. Arkivbild: Ruud, Vidar TT / Privat

Flygplan evakuerat på Landvetter

Ett flygplan på Landvetter har evakuerats efter att piloten upptäckt vibrationer i rodret på ena vingen. Passagerarna i det fullsatta planet fick vänta en timma innan det stod klart att flyget fick skjutas upp. - Det känns tråkigt och framförallt är barnen jätteledsna, säger Johan Fredberg, som skulle vara halvvägs till Palma vid det här laget.

18.25 skulle Vings plan till Palma på Mallorca lyfta från Landvetter flygplats i Göteborg. Johan Fredberg berättar att hans familj tillsammans med en annan såg fram emot en veckas semester på ön.

- Vi är två barnfamiljer som skulle åka med två treåringar och en sjuåring. Treåringarna såg verkligen fram mot sin första flygresa, men nu vet vi inte hur det blir, säger han.

Efter att ha satt sig i planet fick familjen först beskedet att planet skulle lyfta något försenat på grund av mycket trafik på flygplatsen. Den ändrades sedan till att det var något fel på vänster vinge vilket skulle göra en flygning för farlig. Efter drygt en timmas väntan evakuerades planet och Johan Fredberg med familj är nu tillbaka på flygplatsen.

- Vi har inte fått veta något mer. Vi fick matkuponger på någon hundralapp, men det kommer man inte långt med, säger han.

Tekniker undersökte planet


Researrangören Ving bekräftar att planet fått problem med ena vingen.

- Kaptenen upptäckte en vibration i skenrodret, och då måste man evakuera planet och låta en tekniker undersöka det, säger Magdalena Öhrn, presskontakt på Ving.

Strax innan klockan 21 gav hon också uppdaterad information om flygningen.

- Planet kommer att gå om två timmar, klockan 23, och passagerarna har fått ytterligare hundra kronor var i matkuponger. Det är såklart beklagligt och vi förstår att folk vill komma iväg på semester, men säkerheten måste sättas först, säger hon.


"Fan va gott"


När GP når Johan Fredberg och hans familj har han ännu inte nåtts av beskedet, men blir glad när vi kan berätta att planet trots allt ska avgå under kvällen. 
- Fan va gott, då vet vi. Det var inte illa. Vad skönt att vi kan komma iväg, säger han.

Han påpekar också att även om barnen blir besvikna så känns det skönt att flygpersonalen sätter säkerheten först.

- Visst, de kunde sagt det tidigare, eftersom de tydligen upptäckte felet redan på inflygningen från Larnaca på Cypern, men vi vuxna vet ju att sånt här kan hända. Nu får vi hoppas att vi kommer iväg ikväll då, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.