Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flygarns Haga kommenterar hångelprotest

En flashmob hölls på måndagskvällen på Flygarns Haga. Nu svarar barens personal på kritiken.

Ett tjugofemtal med regnbågsfärger dök upp för att protestera på det mildaste viset – genom ett stillsamt hånglande i fyra minuter varpå de lämnade lokalen lika fridfullt. Några unga män tyckte att de själva skulle bli kyssta och snart var argumentationen i gång.

Pubens personal tog det hela lugnt, fast ute på gatan ropades homofoba okvädingsord.

Bakgrunden till protesten är ett incident som inträffade i torsdags då två unga kvinnor blev tillrättavisade av personalen när de började kyssas inne i baren. Kvinnorna uppfattade att de inte var välkomna och upplevde det hela som kränkande. Reaktionen kom på fredagskvällen i form av ett spontant organiserat kysskalas i baren.

Nyheten spreds snabbt på Facebook och fick upp till 7000 delningar, berättar Dana som organiserat aktionen.

Baren anklagas bland annat för diskriminering av homosexuella. Hifa Jabbari som jobbar på baren säger att kritiken inte är befogad.

– Det är lite ironiskt eftersom flera av oss som jobbar i baren är lagda åt det hållet. Vi har haft queer-klubb en gång i veckan. Jag blev väldigt illa berörd när jag hörde anklagelserna. Samtidigt kan jag förstå att en sådan historia triggar igång folk. Men i det här fallet stämmer det verkligen inte.

Enligt henne är det fritt fram för vem som helst att pussas i baren.

– Men de gjorde mycket mer än att pussas. Flera av våra gäster kom fram och klagade på dem. De störde den allmänna ordningen och blev därför tillrättavisade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.