Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som en bil körde på den lilla flickan på en innergård i Partille. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle Bild: Lasse Edwartz
Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som en bil körde på den lilla flickan på en innergård i Partille. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle Bild: Lasse Edwartz

Flicka påkörd – dog av sina skador

En bil körde på en ung flicka i Partille under torsdagseftermiddagen. Flickan fördes till sjukhus för vård, men hennes liv gick inte att rädda.
– Flickan har avlidit, bekräftade Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, på torsdagskvällen.

Det var vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som en bil körde på den lilla flickan på en innergård i Partille. Flickan kördes med ambulans till Östra sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.

– Bilen och föraren är kvar på platsen. Det är ingen smitningsolycka. Det är någon som inte sett flickan, förtydligade polisens pressinformatör Christer Fuxborg för GP.

Polisen stannade kvar på platsen. Syftet var att utröna omständigheterna kring det inträffade.

– Vi förhör vittnen, pratar med bilföraren och sen kommer vi åka upp till Östra för att stämma av läget med flickan, berättar Fuxborg.

Så tillade han:

– Föraren är mycket chockad.

Ingen misstanke om brott ännu

Vid 18-tiden meddelade polisen att flickan avlidit av sina skador.

– När vi tar en bil i beslag så är det oftast en indikation på att det kan vara fara för livet, sa polisens pressinformatör Christer Fuxborg.

Finns det någon misstanke om brott?

– Inte ännu. Personen som körde på flickan är också inne på sjukhuset. Han var väldigt chockad och medtagen. Jag vet inte om man har kunnat hålla ett bra förhör med den här personen. Om det är misstanke om brott eller inte, det får vi nog lämna därhän.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.