Flicka försvunnen – tros ha utsatts för grooming

Polisen i region Väst söker just nu efter en försvunnen flicka som ska vara under 15 år gammal, uppger P4 Värmland.
Flickan misstänks ha utsatts för grooming. En göteborgare i 20-årsåldern är anhållen.

ANNONS
|

Flickan försvann från sin skola Värmland i torsdags då hon tros ha tagit tåget till Göteborg.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen tros flickan ha utsatts för grooming, det vill säga lockats och uppmuntrats av en äldre man till ett möte i sexuellt syfte.

Polisen anhöll i lördags en man i 20-årsåldern från Göteborg misstänkt för grooming.

– Vi har fått in ett ärende gällande en försvunnen flicka från Värmland här under helgen. Och vi jobbar nu aktivt med att leta efter den här flickan, hon är i nuläget inte återfunnen. Det vi gör nu är att jobba med de uppgifter vi har och försöker göra allt vi kan för att hitta den här flickan, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på region Väst, till P4 Värmland.

ANNONS

– Det går inte att utesluta brott i det här sammanhanget. Det finns många oklara omständigheter, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS