Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera talare vid Gustaf Adolfs Torg

Demonstrationen mot trängselskatten och västlänken i eftermiddag har hittills 4 800 anmälda deltagare.

Klockan 13.30 i eftermiddag startar demonstrationen mot trängselskatten och västlänken i Göteborg. En av initiativtagarna till Västsvenska Folkinitiativet som står bakom arrangemanget är Eva Smedberg.

Hur går det med förberedelserna?

- Det går jättebra, alla är jättetaggade! Vi har varit ute över hela stan och delat ut flygblad och pratat med folk, i Angered, Bäckebol, Västra Frölunda, överallt, och vi har fått ett fantastiskt gensvar.

Hur många deltagare räknar ni med?

- Sist jag tittade hade 4 800 anmält att de kommer. Men jag tror vi kommer att bli många fler än så.

Kan du berätta lite om vad som händer under dagen?

- Vi startar på Götaplatsen och går ner till Gustaf Adols torg, och där kommer flera personer att tala. Jag tror det blir lite musik också. Tanken från början var att det här ska gå i civilkuragets tecken. Det är en partipolitiskt obunden manifestation, inga partisymboler får förekomma. Självklart kommer frågan om trängselskatten och västlänken att vara i fokus, men allt går ju ihop. Om politikerna verkligen lyssnat på medborgarna så hade de inte drivit igenom det här. Vi vill helt enkelt visa vad vi tycker.

Talare under manifestationen är: Karin Törnqvist, Theo Papaioannou, Martin Wannholt, Ann Nolin och Joakim Rosdahl och Agneta Kjaerbeck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.