Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera rån och rånförsök i Göteborg – kan finnas samband

Inom loppet av fem minuter på tisdagskvällen kom larmen - från två olika butiker. En maskerad man sa sig bära vapen, och hotade att råna de båda affärerna. Två timmar senare knivrånades en kvinna på Vasagatan.
– Det kan finnas ett samband, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen.

Det var vid niotiden på tisdagskvällen som en kvinna knivrånades vid Vasagatan i Göteborg, och polisen sökte sedan efter en gärningsman i centrala delar av Göteborg. Tidigare hade det kommit larm om rån och rånförsök på Östra larmgatan.

– Det kan finnas samband med de tidigare rånen eller rånförsöken, vi vet inte det med säkerhet, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson i polisregion Väst.

Vad är det som får er att misstänka det?

– Det finns signalementsbeskrivningar med mera som till viss del stämmer överens, men å andra sidan är de snabbt återgivna.

Det var en maskerad man som hotade kvinnan med kniv och, enligt polisen, ska han ha kommit över en mobiltelefon. Kvinnan ska inte ha fått några fysiska skador, men chockades.

Två butiker på fem minuter

Det första larmet om ett misstänkt rån kom klockan 19.22, från en 7-eleven butik på Östra Hamngatan i Göteborg. Inringaren berättade för polisen att en maskerad man kommit in i affären 20 minuter dessförinnan. Mannen ska då ha sagt att han hade för avsikt att genomföra ett rån — innan meningsutbytet tagit en annan vändning.

– Han har sedan uppgivit att han skojat och lämnat butiken, meddelade då polisen på sin hemsida.

Fem minuter senare kom ett larm om rån från ytterligare en butik på Kungsportsavenyn. Där ska mannen ha uppgett att han var beväpnad. Han fick då med sig en energidryck innan han lämnade butiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.