Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flera rån i centrala Göteborg i natt

Under lördagsnatten blev flera personer rånade vid olika tillfällen i centrala Göteborg. Bland annat blev tre män attackerade bakifrån vid en uttagsautomat. En av dem fördes till sjukhus med en huvudskada.

Det första rånet ägde rum vid en uttagsautomat vid Domkyrkan vid halv ett. Tre män stod vid en uttagsautomat och blev attackerade bakifrån av ett gäng på ungefär fem personer. De mottog slag och sparkar och blev rånade på bankkort, mobil och kontanter. Gärningsmännen uppges vara mellan 16 och 18 år.

En av männen skadades i huvudet, klagade på yrsel och fördes till sjukhus med ambulans.

Cirka tio minuter senare blir två personer påhoppade av flera gärningsmän i Slottsskogen. En av dem, en man i 20-årsåldern, blir slagen, sparkad och rånad på sin klocka, mobil och plånbok. Han behövde dock ingen sjukvård.

Vid halv sex på morgonen rånas ytterligare en person på Kungsportsavenyn av en man med kniv. Han blev av med sin plånbok och betalkort.

Enligt polisen ska även en patrull fått en anmälan om ett rån vid 04-tiden i Vasastaden. Det finns i nuläget få uppgifter om vad som hände under det rånet.

Polisen har inte gripit någon efter nattens rån.

– Det är svårt att säga om det finns något samband mellan rånen. Det går inte att utesluta men i många av händelserna som är inrapporterade finns det vaga uppgifter om gärningsmännen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Rånen ökar i Göteborg

Polisen har märkt att personrånen i Göteborg ökar.

– De har gått upp men inte jättemycket. Det finns vissa områden i Göteborg som är mer utsatta för personrån som Vasagatan, Avenyn, Brunnsparken och området kring Nordstan, säger Anna Göransson.

Hon berättar att det under sommartid finns större möjligheter för rånarna när fler människor rör sig utomhus.

– Personrån påverkar individen mycket. Det skapar otrygghet och är ett fruktansvärt brott att utsättas för. Polisen försöker patrullera i de områden där det sker fler rån, säger Anna Göransson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.