Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera rån i centrala Göteborg i natt

Under natten har fyra misstänkta rån inträffat i centrala Göteborg. Samtliga rån har inträffat inom Vallgraven och polisen utesluter inte att det finns ett samband.

Fyra rån skedde under natten i centrala Göteborg inom Vallgraven. Polisen kan inte utesluta att det finns ett samband mellan rånen.

– Vi kan inte svara om det finns ett samband, men rånen har skett i ungefär samma område och genom samma tillvägagångssätt vilket gör att det inte går att utesluta ett samband, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Polisen har inte lyckats gripa någon och omständigheterna som berör rånen innebär svårigheter för polisens utredningar.

– För samtliga brott är det en fördröjning på en halvtimme avseende anmälningarna. Offren har haft svårt att redogöra händelseförlopp och beskrivningen av gärningsmännen är inte optimala. Det är sannolikt att flera av offren och gärningsmännen varit påverkade.

Polisens tips för att undvika rån är en tidig hemgång och att hålla sig nykter.

– Det är naturligtvis inte offrens fel att de blir rånade. Men en bra grej kan vara att hålla sig nykter och att gå hem tidigare. Detta är uteslutande händelser som inträffat en bra bit efter midnatt.

Klockan 00.53– Skeppsbroplatsen

Polis får ett samtal från ett hotell vid Skeppsbroplatsen. En av gästerna uppger att han har blivit nerslagen och rånad utanför hotellet cirka 30 minuter före samtalet. Rånoffret har svårt att redogöra för vad som hänt förutom att han blivit nerslagen, sparkad och rånad.

Klockan 03.29– Rosenlund

Polisen larmas till Rosenlundsgatan där två yngre män ska ha blivit rånade av en grupp på fem till sex personer. Möjligen genom knivhot. Gärningsmännen ska ha tillgripit telefon och pass.

Klockan 04.16– Drottningtorget

En yngre man ringer polisen och uppger att han blivit rånad cirka 30 minuter före samtalet utanför Hotell Eggers vid Drottningtorget.

Klockan 05.23– Brunnsparken

Polisen får ett samtal om att ett rån ska ha ägt rum i Brunnsparken. Offret har fått någon typ av huvudskada, men det är oklart om personen behöver uppsöka vård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.