ARKIVBILD
ARKIVBILD

Flera pistolrån i Göteborg

Pistolhot, maskerade gärningsmän, misshandel och flera offer – under tisdagen drabbades Hammarkullen i Göteborg av en rånvåg.  Polisen ser flera likheter mellan de våldsamma rånen och utesluter inte att det handlar om samma gärningsmän.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan elva på tisdagskvällen som polisen larmades av en pappa i Hammarkullen. Hans son befann sig då på sjukhus efter att ha blivit brutalt rånad av flera gärningsmän vid Hammarkulletorget tidigare under kvällen.

Sonen, vars ålder är oklar, ska under pistolhot ha rånats på sin mobiltelefon och ett par glasögon.

– Vi vet inte exakta åldern, men det var hans pappa som ringde in, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg presstalesperson vid polisen.

Men den unge mannen är knappast ensam om att ha drabbats av den våldsamma rånvåg som tycks råda i Hammarkullen i Göteborg.

ANNONS

Under tisdagen fick polisen flera larm om maskerade och beväpnade gärningsmän.

Samma gärningsmän

Ytterligare två pistolrån inträffade i Hammarkullen under tisdagskvällen och polisen misstänker att det rör sig om samma gäng som sprider skräck i området.

– Det verkar vara samma gärningsmän, säger Thomas Fuxborg.

Brotten har gått till på samma sätt. De mörkklädda, maskeradegärningsmännen har hotat offren och sedan stulit deras värdesaker.

Ovanligt tillvägagångssätt

Offren, både den tidigare nämnda sonen och de två mäni 20-årsåldern som också drabbats, ska också blivit slagna och sparkade under rånarnas attack.

– Dehar blivit slagna, och det är ju rätt ovanligt.

I nuläget har ingen gripits för raden av överfall.

– Men jag misstänker att kollegorna i nordost har ganska bra koll på ungdomarna i området så de har säkert några idéer om vilka det är, säger Thomas Fuxborg.

Kopplingar till tidigare personrån

Polisen kollar på samband mellan ett rånförsök i helgen och flera andra fall av liknande aktiviteter i Området.

– Jag vet att de som jobbar med fallet tittar på kopplingar till händelser i Hammarkullen i helgen.

Och sker det personrån så sker de sällan ensamma.

– Det här är brottsaktiva personer. När de väl håller på med rån så pågår det ett tag. I somras hade vi till exempel ett gäng från nordost som rånade unga i centrala Göteborg.

ANNONS

Enligt Fuxborg är det ofta flera olika konstallationer som begår brotten, men att det finns personer som verkar tillhöra alla.

– En del personer är en grundstomme. Sen byts andra personer ut.

ANNONS