Flera personrån i Göteborg i natt

Fem personer blev under loppet av 40 minuter rånade i centrala Göteborg. Polisen misstänker att flera av dem har ett samband.

ANNONS
|

Mellan 00.20 och 01.00 genomfördes totalt fem rån vid Brunnsparken, Kungsportsplatsen och Domkyrkan i centrala Göteborg. Folk har blivit konfronterade av två för dem okända män.

I åtminstone två av fallen har offren blivit av med en halsguldkedja och minst en person blev av med kontanter. Rånarna försvann sedan snabbt från platsen. I några fall uppges rånarna ha varit maskerade.

– Det är det vanliga. De går fram och frågar om cigg. Det är för att rekognosera , kommer vi åt en kedja eller en klocka?, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

– De blir tuffare och fränare när de ger sig på sina offer.

ANNONS

Ser ni något samband?

– Kanske inte alla fem. Tre till fyra är nog samma.

Polisen har inga misstänkta, men kommer jobba vidare med händelserna.

– Flera platser är kameraövervakade. Men rånarna är ofta maskerade och det är mörkt. Det ska mycket till för att vi ska komma åt dem, säger Christer Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS