Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Flera påkörda bilar i Majorna

Under måndagsmorgonen fick ett flertal bilägare i Majorna en otrevlig start på dagen. På en parkering vid Oljekvarnsgatan hade flera fordon blivit påkörda av en misstänkt smitare under natten.
– Jag väntar just nu på bärgare. Om det är en smitningsolycka kommer jag få betala självrisken själv. Jag är ledsen, förtvivlad och förbannad, säger Lars Nedholm.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som ett antal bilägare vid Oljekvarnsgatan i Majorna upptäckte att deras bilar hade blivit påkörda under natten. Parkeringen ligger i närheten av Shellmacken vid Fjällgatan.

– Det är ungefär sex skadade bilar, och min har träffats kraftigast, säger Lars Nedholm som står och väntar på en bärgningsbil när GP ringer.

Ingen vanlig företeelse

Under morgonen fick han ett telefonsamtal från dottern som skulle ha lånat hans bil.

– Det var ju inget roligt uppvaknande. Om det är en smitningsolycka kommer jag få betala självrisken själv. Jag är ledsen, förtvivlad och förbannad. Men huvudsaken är att ingen person blivit skadad utan att det bara rör sig om materiella ting, säger han.

Han berättar vidare att flera av de drabbade bilisterna gjort polisanmälningar men att ingen polis varit på platsen, något som polisens presstalesperson Christer Fuxborg bekräftar.

– Ägaren till varje fordon får göra en egen polisanmälan. Vi har inte skickat dit någon patrull. Det här rör sig säkert om en förare som har tappat herraväldet över sin bil, kört in i de parkerade bilarna och sedan valt att göra det enkelt för sig och smita. Det blir "smitning från trafikolycka" vi rubricerar det som. Dessbättre är just det här inte en vanlig företeelse, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.