Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera olyckor när halkan slår till

Det har varit en klurig morgon ute på de västsvenska vägarna. Flera olyckor har inträffat när halkan har slagit till. Fyra bilar ska ha krockat vid Sävekrysset på Hisingen bland annat vilket medfört stor trafikpåverkan. Och under förmiddagen ska flera bilar ha krockat på E6 vid Kålleredsmotet.

Trots att temperaturen under fredagsmorgonen har legat kring nollstrecket har natten till fredagen varit relativt olycksfri enligt polisen. Morgonen har inte visat sig vara lika lugn utan flera olyckor har inträffat under rusningstrafiken. Bland annat i samband med att det varit riktigt halt på sina håll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Strax innan klockan sex på fredagsmorgonen ska en fyrbilskrock ha inträffat vid Sävekrysset på Hisingen.

– Polis har varit på plats. Det är oklart hur skadeläget ser ut men en person ska ha lyckats ta sig ur en av bilarna , säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt de första uppgifterna till polisen skulle det ha rört sig om tre bilar som krockat. Men enligt inre befäl vid räddningstjänsten i Storgöteborg ska det röra sig om en fyrbilskrock.

– Vi vet inte vad olyckan beror på. Men vi har märkt av att det är halt på platsen, säger inre befäl vid räddningstjänsten.

Trafikverket meddelar att Norrleden är avstängd från Tuvevägen till Ellesbovägen i båda riktningarna.

Brinnande lastbil

Enligt räddningstjänsten har man märkt av halkan på flera håll i morgontrafiken. Vid Järnbrottsmotet på Västerleden i Frölunda har en singelolycka bland annat inträffat under morgonen.

– Bilföraren har lyckats ta sig ur bilen, säger inre befäl vid räddningstjänsten och enligt flera uppgifter till GP ska det vara ishalt på många håll i Västra Götaland.

Men det är inte bara halkan som skapat trubbel i trafiken. Väg 44 mellan Grunnebo och Båberg fick stängas av i riktning mot Trollhättan efter att en lastbil hade fattat eld på vägen. Enligt Trafikverket är branden släckt men släpet på lastbilen gör det svårt för trafikanter att ta sig förbi olycksplatsen. Det är oklart varför lastbilen fattade eld och också om någon skadades i samband med händelsen.

Flera olyckor - få skador

Flera bilar har åkt av vägen på andra håll i länet också. På Spårhagavägen i Mölndal ska en bil åkt nerför en backe och in i en stolpe. Men bilföraren ska ha klarat sig utan skador.

Och på länsväg 734 på Orust i riktning mot Svanesund ska en bil ha åkt av vägen ner i diket på grund av halkan.

– Det var en singelolycka men ingen ska ha skadats i samband med den händelsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

På Marstrandsvägen i Kungälv ska ytterligare en olycka ha inträffat. Där ska två bilar ha krockat med varandra men inte heller där ska någon ha skadats.

Olyckorna fortsatte under förmiddagen att komma in. Bland annat ska flera bilar ha krockat på E6 i höjd med Kålleredsmotet. Skadeläget är oklart.

– Det är halt ute så vi har en hel del att göra, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.