Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera olyckor i rusningstrafiken

Under rusningstid på torsdagseftermiddagen inkom larm om flera trafikolyckor i Göteborgsområdet. Det är just nu långa köer på flera platser.

Det har under torsdagseftermiddagen inträffat flera olyckor i Göteborgsområdet.

Vid 17.15 inkom ett larm om olycka på Älvsborgsbron, i södergående riktning. Enligt larmet ska flera personbilar vara inblandade

– Det är en seriekrock med tre bilar, i riktning mot stan. Vi har räddningstjänst framme på plats och ambulans på väg, säger Sören Gustavsson, teamledare på SOS alarm.

Två ambulanser är larmade till platsen. Skadeläget är i nuläget oklart.

– Det är en kökrock, det är ganska tät trafik nu. Ett körfält är öppet, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 18.15-tiden var framkomligheten fortsatt begränsad på Älvsborgsbron, i riktning mot centrum.

– Man ska bärga två bilar och man håller fortfarande på att jobba där, det är säkert rätt stökigt där just nu, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Knappt en timme tidigare inträffade ytterligare en olycka på Älvsborgsbron i norrgående riktning. Enligt räddningstjänsten ska två personbilar ha krockat och initialt var två av tre körfält avstängda.

En person ska ha förts till sjukhus med ambulans.

Flera olyckor i rusningstrafiken

Det var strax innan klockan fyra som det första larmet om olycka i rusningstrafiken inkom till SOS alarm. Enligt händelsebeskrivningen rörde det sig om flera fordon som krockat på Dag Hammarskjöldsleden i närheten av Frölunda.

– Det är en bil och en lastbil som gått ihop på något sätt. Vi försöker ha öppet en fil, men eftersom det är rusningstid är det kaotiskt i trafiken just nu, sa Björn Van Der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Han berättar att tre enheter från räddningstjänsten ryckt ut, samt polis och ambulans. Ingen ska ha behövt föras till sjukhus med ambulans. Vid 17.30 var insatsen avslutad och räddningstjänsten hade lämnat platsen

Köer på Hisingsleden

Strax därefter inkom ett larm om en olycka på E45 i närheten av Sävekrysset. Flera bilar ska vara inblandade i krocken och räddningstjänst och polis är på plats.

– Två personbilar har gått ihop men det är lugnt på platsen. Vi släpper på trafiken växelvis så det går att komma förbi men det blir köer, det blir ju det under dessa tider, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt polisen ska det ha handlat om en påkörning bakifrån.

– En person ska ha klagat på nacksmärtor. Vi är på plats och bistår, säger Peter Adlersson.

Trafiken ska nu rulla igen.

Stopp i tågtrafiken

Trafikolyckorna leder också till förseningar i kollektivtrafiken.

– Det kommer nog vara en del följdeffekter framöver, säger Olle Kohanovskij, störningskoordinator på Västtrafik.

Det var under torsdagseftermiddagen också stopp i tågtrafiken. Flera avgångar mellan Göteborg och Kungsbacka ställdes in på grund av obehöriga på spåren. Ersättningsbussar sattes in på de berörda sträckorna men vid 18-tiden så rullade tågen återigen som vanligt.

LÄS MER: Meteorologen varnar – då blir det halka

LÄS MER: Trafikverket varnar för svarta halkan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.