Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera olyckor i rusningstrafiken

Ett flertalet olyckor inträffade mellan klockan 16 och 17 på tisdagseftermiddagen. Bland annat krockade en lastbil och en personbil på E6 mellan Ullevimotet och Olskroksmotet. – Två körfält är avstängda, det är ett virrvarr av lampor, säger trafikledaren Helena Bjeringe.

Den första olyckan inträffade klockan 16.15 då en lastbil och en personbil kolliderade på E6 i höjd med Sandsjöbacka och byggandet av ekodukten.

Olyckan skedde i norrgående riktning och köerna växte snabbt. Ingen person ska dock ha kommit till skada.

Därefter inträffade två olyckor på riksväg 40, en vid Viaredsrondellen och en i höjd med Landvetter.

– Det handlar om en kökrock. En person fördes till sjukhus med lite nacksmärtor men det ska ha gått relativt bra, säger Mikael Rohmée, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund angående olyckan vid Viaredsrondellen.

Lastbil och tre bilar inblandade

Klockan 16.44 fick man in larmet omolyckan i höjd med Landvetter och enligt räddningstjänsten rörde det sig om en kollision mellan en lastbil och tre personbilar. Ingen person ska ha skadats i olyckan.

Ungefär samtidigt inträffade en krock mellan en lastbil och personbil i Mölndal på E6.

– Det var en mindre sammanstötning. Vi var på plats men lämnade över det till polisen, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Strax innan klockan 17 inträffade ännu en olyckalängs E6, den här gången i närheten av Ullevimotet i södergående riktning.

– Det är flera fordon inblandade. Det är ett virrvarr av lampor så jag kan inte se i mina kameror hur många bilar som är inblandade, berättade trafikledaren Helena Bjeringe vid Trafikverket i Göteborg, kort efter larmet. 

Enligt Helena Bjeringe uppger stängde man av två körfält omedelbart efter olyckan. När räddningstjänsten kom till platsen valde man att stänga av E6 helt i södergående riktning.

Personbilen fick bärgas

Enligt polisen har ingen person skadats i samband med olyckan. Lastbilen har kunnat köra iväg för egen maskin men personbilen står kvar på platsen.

– Personbilen står illa till och kommer att behöva bärgas. Det är väldigt mycket trafik som passerar där och det är väldigt trångt just nu, berättade Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Är det halt väglag som ligger bakom olyckorna?

– Nej, det är trångt ute på vägarna och folk kan inte komma överens om vem som ska ligga i vilken fil. Sen ligger man även för nära varandra, konstarerar Tommy Nyman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.