Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Flera olyckor i påsktrafiken – lastbilsförare gripen

Skärtorsdagens trafik har lett till ett flertal olyckor och köbildningar i Göteborgsområdet. En person har förts till sjukhuset med allvarliga skador efter en krock med en lastbil på E20 vid Munkebäcksmotet.
– Vi har gripit en lastbilschaufför misstänkt för vårdslöshet i trafiken, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Med många på väg till påskfiranden under skärtorsdagens eftermiddag varnade polisen varnade för problem i trafiken.

På Marieholmsleden i höjd med Gamlestan krockade tre bilar.

– Olyckan ska inte ha medfört några personskador, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Däremot skapade olyckan långa köer i eftermiddagstrafiken.

Lastbilsförare gripen

Strax innan klockan 17.00 kom larmet om en trafikolycka på E20 vid Munkebäcksmotet i riktning mot Partille. Efter en kollision mellan en lastbil och en personbil tvingades räddningstjänsten klippa ut en person ur det mindre fordonet. Denne ska initialt skadats allvarligt i krocken och fördes därefter med ambulans till sjukhus.

– Vi har gripit en lastbilschaufför misstänkt för vårdslöshet i trafiken, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Vägen stängdes av under en period.

– Båda fordonen är nyligen bärgade och vägen är åter öppen för trafik. Troligtvis kommer det dock ta en lite tid innan köbildningen löses upp, säger Göransson vidare.

På väg 44 vid Brattåsmotet i Uddevalla inträffade även en flerbilskrock. Fyra bilar ska ha varit inblandade i en tunnelkrock vilket skapade långa köer. Ingen person ska ha skadats.

Påsktrafiken vållar olyckor

Enligt polisen är fler olyckor att vänta under eftermiddagen.

– Det är en mycket trafiktät dag, många ger sig av tidigare från staden för att kanske åka till sina sommarställen, säger Anna Göransson.

Framförallt är det de stora lederna som E6, E20 och E45 som drabbas av trafikstörningarna.

– Det är framförallt de stora lederna ut ur Göteborg som drabbas, men samtliga stora leder i regionen påverkas såklart. Vi kommer nog ha mycket trafikolyckor under eftermiddagen, säger Anna Göransson och fortsätter:

– Vi tar höjd för att det är mycket trafik under de här dagarna och det är naturligtvis något vi har med oss i planeringen.

Under kvällen har läget på vägarna lugnat sig avsevärt. Från Trafikverkets trafikledningscentral hälsar man att flödet är att jämföra med söndagstrafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.