Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En personbil har kört av vägen på länsväg 680 mellan Uddevalla och Ljungskile. Bild: Robert Betzehag/Rescue Photo

Flera olyckor efter snöfallet

Nattens snöfall har ställt till det i trafiken. Flera olyckor har inträffat i Västsverige under måndagsmorgonen. - Ta det försiktigt och håll avstånd till bilen framför, uppmanar Hans Lippens, polisens presstalesman.

Flera trafikolyckor har inträffat i tät följd under måndagsmorgonen. Orsaken är nattens snöfall som gjort vägarna ordentligt hala på flera håll i Västsverige.

Strax före klockan 06 larmades det om trafikhinder på Segloravägen i Borås. En lastbil stod stilla mitt på vägen och en personbil hade hamnat i diket. Ingen uppges ha blivit allvarligt skadad.

Klockan 07.23 krockade två bilar strax efter Partillemotet i riktning mot Göteborg. De båda förarna ska ha klarat sig så bra att de själva kunnat ta sig från platsen. En stund senare, klockan 07.48, kolliderade en lastbil och en personbil på Hybergsvägen vid Sparsör i Borås.

- En kvinna tog sig ur bilen på egen hand. Hon klagade på smärta i axeln och togs med till sjukhus för kontroll, säger Mikael Rohmée, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Flera singelolyckor har också inträffat. På Flintstensvägen 6 i Lindome körde en bil av vägen inne i ett bostadsområde. Krockkudden utlöstes och bilföraren klagade på ansiktsskador. Och på Förrådsgatan i Mariestad körde en bil in i en stolpe. 


 

Strax efter klockan 09 fick en kvinna sladd på sin bil och åkte rätt ut på en åker vid Resteröd som ligger mellan Uddevalla och Ljungskile. Räddningstjänsten fick hjälpa henne ur bilen.

- Kvinnan hade ont i nacken och åkte med ambulans till sjukhus, säger Anders Gustavsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.
Flera av trafikolyckorna har berott på halt vägunderlag berättar polisen som också vill uppmana alla att vara försiktiga. 

- Man ska ta det försiktigt och hålla avstånd så man har en stabil bromssträcka till den som är framför. Och så ska man ta det extra försiktigt på småvägar där flera av trafikolyckorna har skett, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Nattens snöfall har också tyngt ned träd. På Långaredsvägen i Alingsås låg ett träd över vägen tidig måndagsmorgon och hindrade förbipassering. Likaså hängde ett träd ned över Länsväg 523 i Härryda.

Snöfallet avtar under måndagseftermiddagen men nederbörden återkommer framåt kvällen med tydligare regninslag.

- Det kan bli ännu blötare framåt kvällen och när temperaturen sjunker kan det frysa till på vägarna. Det finns alltså fortsatt risk för halka, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.