Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera olyckor efter blixthalka

Räddningstjänsten varnar för blixthalka i Göteborgsområdet på torsdagsmorgonen efter flera olyckor, några med personskador.
– Det är fullt kaos och ligger bilar lite överallt i dikena, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör.

Framför allt är det i de norra delarna av Göteborg, på Orust och på Tjörn och upp längs kusten som det rapporteras vara mycket halt, men även från inlandet rapporteras olyckor och det varnas för halka.

– Det råder blixthalka på många ställen och vi har haft flera olyckor på morgonen. Måste man ut och köra är uppmaningen att ta det väldigt försiktigt i de aktuella områdena, säger Björn Wänström på räddningstjänsten Storgöteborg.

Bussar ställdes in

Även busstrafiken har påverkats av halkan.

Linje 73A och 73B ställdes in på sträckan Angered centrum och Gårdsten centrum och omvänt.

Strax före klockan åtta på torsdagen kom larm om en olycka på Gårdstensvägen i Angered där en lastbil och två personbilar kolliderat. Dessbättre utan personskador.

– Vår personal berättar att det är glashalt i området och att det låg bilar lite överallt i dikena. Det finns all anledning att ta det försiktigt, varnar Björn Wänström vid räddningstjänsten.

Tidigare på morgonen, vid 06.45, var det en singelolycka på Tuvevägen till följd av halkan. Föraren klarade sig oskadd.

Ishalka på Tjörn

Från Tjörn fick SOS larm klockan 07.46 om en singelolycka på väg 718, där trafiken på sträckan från Rönnäng till Kuballe påverkades.

– En person har förts till sjukhus med ambulans. Enligt räddningspersonal på plats råder rena ishalkan, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS alarm.

Även från Uddevallatrakten rapporteras halkolyckor. Strax före klockan nio kom larm om en bil som voltat på riksväg 44 utanför Uddevalla i riktning mot Trollhättan.

Begränsad framkomlighet

På E45 mellan Lilla Edet och Trollhättan i norrgående riktning råder begränsad framkomlighet efter en olycka med flera fordon. Räddningstjänst är på plats.

Utanför Falköping, där det också är mycket halt, fördes en person till sjukhus med ambulans efter en singelolycka.

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.