Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Läsarbild

Flera knivskurna vid Opaltorget

Två personer har knivskurits vid Opaltorget i Tynnered. Tidigt på tisdagen var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

- Två män är knivskurna. Den ena är tagen till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt rapporterna jag fått ska hans tillstånd vara allvarligt men stabilt, sa polisens presstalesman på måndagskvällen.

Den andra knivskurne mannen ska ha plåstrats om på plats av ambulanssjukvårdare. Polisen har sökt efter gärningsmannen i närområdet strax efter dådet men utan att finna honom.

Det var vid strax innan klockan 21 på måndagskvällen som polisen fick larm om en misshandel i området vid Opaltorget. En man hittades skadad vid Kannebäck, ytterligare en man hittades senare vid Opalkyrkan.

- Det ska ha varit något slags handgemäng eller bråk på spårvagnen på väg ut mot Opaltorget, säger Stefan Gustafsson.

Gärningsmannen och de två offren ska ha befunnit sig på spårvagn linje 7 mot Tynnered. Vid Opaltroget ska samtliga ha klivit av och där uppstod någon form tumult som resulterade i att de två männen knivskars.

Det cirkulerade tidigare uppgifter om att en tredje person ska ha blivit knivskuren i området. Den uppgiften visade sig senare vara felaktig. Det kom också in uppgifter till polisen om att alla tre kan ha blivit knivskuren på samma plats. Ytterligare en person ska ha blivit hotad. Polisen skriver på sin hemsida att samtliga uppgifter i nuläget är relativt osäkra.

Opalkyrkans pastor Fredrik Möller berättade för GP:s reporter på plats att de skadade sökte skydd i kyrkan.

– De ringde och berättade att de var två knivskurna som hade kommit in i kyrkan. Jag och en annan kille gick dit och det var jättemycket folk i kyrkan som hjälpte till. Det fanns sjuksköterskor och ambulansen var där. Han som var mest skadad körde de ut på en bår, säger Fredrik Möller.

Ett vittne som bor i närheten berättade för GP att åtta polisbilar och fyra ambulanser kom till platsen.

– Det var ett ordentligt pådrag, säger vittnet till GP.

Runt sex patruller var på plats och sökte med hund.

– Vi har lagt ner insatsen på plats. Vi fortsätter förundersökningen under natten genom att samla ihop information, bland annat via vittnesuppgifter, sa Stefan Gustafsson sent på måndagskvällen.

Polisen sökte under i närområdet efter den misstänka gärningsmannen och man har samlade vittnen till händelsen i Opalkyrkan. Hållplatsen Opaltorget var under kvällen avspärrad men vid 22.30-tiden hade avspärrningarna tagits bort och polisen lämnat platsen.

En förundersökning om grov misshandel har inletts.

Tidigt på tisdagen hade ingen gärningsman gripits. Polisen har inte heller kunnat höra den knivskurne mannen som vårdas på Sahlgrenska.

– Vården går först. Vi ska ringa sjukhuset under dagen för att se om det går att genomföra ett förhör, säger Peter Adlersson, polisen presstalesperson.

Polisen kommer även titta på bevakningsfilmen från spårvagnen för att få en bättre bild av gärningsmannen och händelseförloppet.

Vet du mer? Är du på plats? Tipsa GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.