Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera knivrån i Göteborg

Minst sex personrån ägde rum i centrala Göteborg under lördagsnatten. Vid flera av dessa hotades offren med kniv. En man blev både rånad och knivskuren vid Järntorget.
På Pusterviksgatan nära Järntorget blev en man knivskuren och rånad under natten till lördagen. Mannen hade stannat för att tanka när en ensam gärningsman hotade honom med kniv och därefter tog hans plånbok, nycklar och bil. Mannen fick ett flertal hugg i mage och axel och fördes till Sahlgrenska sjukhuset. Enligt Sahlgrenskas pressjour var skadorna lindriga och mannen kunde på lördagen lämna sjukhuset.

Enligt polisen fanns inga vittnen till händelsen som ägde rum efter klockan 01. Det finns inte heller några spår efter gärningsmannen.

Även på andra ställen i Göteborg var knivar inblandade under natten.

Vid Burgårdens gymnasium, där deltagare i Gothia Cup är inkvarterade, blev fyra ungdomar hotade med kniv och rånade av tre andra ungdomar. Gärningsmännen kunde efter tips gripas en halvtimme senare och sätts i samband med rån på flera andra platser i närheten samma natt. De är födda 1991 och 1992 och anhölls under lördagen.

- Det har varit många personrån med knivar inblandade på kort tid i centrala Göteborg och vi har inte hunnit sammanställa några detaljer. Men det verkar finnas ett samband mellan några av dem. Det har dessutom varit flera rån i ytterområdena, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Göteborgspolisen, till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.