Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera halkolyckor under tisdagen

Halt väglag fortsätter att orsaka trafikolyckor runt om i Västsverige under tisdagen.

- Det är väldigt halt och det finns all anledning att ta det lugnt på vägarna, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen region väst vid 16.00-tiden på tisdagen.

På förmiddagen, inom loppet av en timme, inträffade exempelvis två trafikolyckor på E20 söder om Alingsås.

I det ena fallet körde en personbil på väg norrut i diket nära Flodamotet och voltade. Föraren tog sig dock själv ur bilen, uppgav polisen.

- Föraren chockades och fördes med ambulans till Alingsås för vidare undersökning, uppgav Hans Lippens, förmiddagens presstalesman vid polisen.

Den andra olyckan på E20 inträffade en timma tidigare och då körde en personbil in i räcket i närheten vid Tolleredsmotet.

Det är inte känt om den olyckan orsakade några personskador.

Vid 10.30-tiden inträffade ytterligare en singelolycka orsakad av halt väglag. Då körde en personbil på länsväg 162 utanför Lysekil i diket, uppger polisen. Inte heller den lär ha orsakat några allvarliga personskador.

12.35 var det dags igen.

En personbil på väg norrut på E 6 körde då av vägen i höjd med Stenunge. Enligt Lippens hjälptes föraren och en passagerare ur fordonet av andra trafikanter.

Olyckan orsakade bara mindre trafikstörningar.

Orsakades även den här olyckan av halka?

- Det är inte känt. Men det verkar som om det varit halt på andra platser och det är lite lurigt i svackor och på broar, säger Hans Lippens.

Runt tretiden på eftermiddagen inträffar ytterligare ett antal trafikolyckor, troligtvis orsakade av halka.

På länsväg 49 kolliderar två personbilar mellan Varnhem och Skövde och på länsväg 1890 inträffar en sidokrock med två personbilar inblandade.

En person fördes i ambulans till sjukhus, enligt polisen med lindriga skador.

15.39 kom ytterligare ett larm från Vänersborg där en trafikolycka inträffat på gamla riksväg 44, i höjd med Lane.

Vid 16-tiden informerade polisen om ytterliga en trafikolycka vid Torpmotet, på E6, i Uddevalla. En bil med hästtransport har kört in i mitträcket. När föraren har försökt flytta sig och köra åt sidan har bilen hamnat i fel körriktning på vägrenen. Ingen ska ha kommit till skada vid olyckan. Enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson är det oklart om olyckan har med halkan att göra:

– Jag vet inte om den här olyckan har med halkan att göra men av övrigt inkommande rapporter om olyckor märks det av att det är halkigt på vägarna.

Halkproblemen fortsatte att ställa till det runt Uddevalla, då en personbil och en buss kolliderade vid Kuröd 17.20.

Olyckan inträffade på riksväg 44 i riktning mot Uddevalla. Räddningstjänst och polis har tillkallats. En person uppges vara skadad, okänt dock i vilken omfattning.

18.09 inträffade en singelolycka på E 6 norr om Ljungskile, cirka 1 km söder om Lerbomotet.

Framkomligheten vid olycksplatsen är starkt nedsatt. Enligt Trafikverkets prognos kommer det att förbli så till klockan 20.00.

Läs också: Se upp i backen vid blåst och minus

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.