Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera halkolyckor under morgonen

Fem bilar har krockat på Gårdstensliden i Angered. Flera olyckor har rapporterats till polis och räddningstjänst under torsdagsmorgonen.

– Det är mycket halt ute, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Det var vid sextiden på torsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en fembilskrock i Angered. Ingen behövde uppsöka vård men räddningstjänsten hjälpte till med att sanera platsen. Även två polispatruller är på plats.

– De har inte avrapporterat än så vi vet inte vad som har hänt, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Flera bilar krockade på Lundbyleden i riktning mot Bräcke vid halvåttatiden och vägassistans skickades till platsen. Ungefär samtidigt rapporterades en olycka i Tingstadstunneln i riktning mot Malmö. Det finns inga uppgifter om personskador.

En till sjukhus

Vid åttatiden kom ett larm om en lastbilskrock på E6 utanför Strömstad. Skadeläget är oklart. Ungefär samtidigt kom ett larm om en trafikolycka med flera fordon på Träslövsvägen i Halmstad.

Strax före sjutiden hade en mopedist kört av vägen på Keplers gård i Stenungsund. Personen kördes hem utan allvarligare skador. Polisen konstaterade att det hade varit halt på platsen.

Vid halvsjutiden körde en bil av vägen och krockade med en mur på Storgatan i Borås. Räddningstjänsten, polisen och en ambulans ryckte ut till platsen. Föraren uppgav sig ha smärtor i bröstet och huvudet och kördes till Södra Älvsborgs sjukhus.

– Det har varit rätt halt under morgonen. Inte så mycket inne i Storgöteborg men utanför, säger Hans Lippens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.