Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Flera bränder i containrar och fordon ägde rum i Nödinge, Ale kommun, sent på måndagskvällen. Bild: Christer Grändevik

Flera bränder i Nödinge

Tre containrar har under måndagskvällen brunnit i Nödinge-Nol. Räddningstjänsten har tidigare släckt två bränder och vid midnatt larmades man till en tredje pågående brand.
Vid midnatt sattes även två fordon i brand.
– Vi vet inte orsaken men polisen är inkopplat i ärendet, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Strax före niotiden kom ett larm in till räddningstjänsten om en brinnande container på Vitklövergatan i Nödinge, Ale kommun.

När släckningsarbetet avslutats anträffades ytterligare en containerbrand i närheten.

– De var en bit från varandra, men det var en av enheterna som såg den när de åkte ifrån den första, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

De båda bränderna spreds aldrig, men under kvällen fick räddningstjänsten åter ge sig ut till närområdet.

Vid 23:27 kom nästa larm om en brinnande container som denna gång befann sig vid en återvinningsstation på Gallåsvägen, ett fåtal kilometer från de första bränderna.

Ingen gripen

– Vi vet inte orsaken men polisen är inkopplat i ärendet, säger Niclas Fogelqvist.

Efter midnatt larmades räddningstjänst återigen till området efter att två fordon satts i brand på Norra Klöverstigen i Nödinge.

Enligt polisen är bränderna med all sannolik annlagda, men ingen person har gripits.

– Vi får se hur det utvecklar sig. Just nu är det ingen gripen och det har inte gjorts några andra utredningsåtgärder än normalt, säger Andreas Odén, vakthavande befäl hos polisen.

”Stor rökutveckling”

Räddningstjänsten hade fyra patruller på plats på parkeringen där två fordon, en personbil och en husvagn, stod i lågor.

– Det är två fordon som är övertända, och de båda brann när vi kom till platsen, säger Jon Kennerwall, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg

Kennerwall meddelade att släckningsarbetet på parkeringen, det fjärde under måndagskvällen i Nödinge-Nol, var i gång och beskrev sent under måndagskvällen situationen som ”under kontroll”.

– Det är en ganska stor rökutveckling och vi undersöker nu om röken spridit sig till närliggande bostäder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.