Flera bilbränder i natt

Under natten har totalt sex bilar i Göteborg och fem i Halmstad skadats i bränder. Det finns inga uppgifter om personskador, men polisen har upprättat flera anmälningar om skadegörelse genom brand.

ANNONS
|

Det var klockan 00.05 som det första brandlarmet kom in från Siriusgatan i Bergsjön. Enligt SOS Alarm stod bilarna parkerade på övre plan i ett parkeringshus, och räddningstjänsten meddelar att man varit på platsen med två enheter.

– Det var tre bilar som brann och vi har nu släckt dem, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör.

Rör det sig om totalskador på alla tre?

– En bil började brinna först. Utan att veta misstänker jag att den första är totalskadad och de andra påverkade, men jag kan inte uttala mig mer exakt än så.

Bara kvarten efter det inkom ett larm från Stärteredsvägen i Partille, där en brand hade utbrutit i en kupé.

ANNONS

– Det brann lite i innertaket, men det var inga öppna lågor direkt, säger larm- och ledningsoperatör Patrik Hedlund, och tillägger att det inte ska ha funnits något ambulansbehov.

Ytterligare larm från Brunnsbo

En stund senare, runt klockan 01.10, larmades räddningstjänsten i stället till Brunnsbo.

– Det är en bil som brinner, vi är kvar på platsen och håller på att släcka, säger Patrik Hedlund klockan 01.25.

Fyra personer ska ha setts springa från platsen i samband med branden, och enligt uppgift ska någon ha kastat in något i bilen. Enligt polisen ska ytterligare en bil ha skadats efter att den initiala branden spridit sig. Både här och i ärendet i Bergsjön har man inlett en förundersökning om skadegörelse genom brand, meddelar polisregion Västs vakthavande befäl Morten Gunneng.

– Vad gäller branden i Partille så har man också skrivit en anmälan om skadegörelse, men det är fortfarande oklart om någon har tänt på eller om branden uppstått av sig själv, säger han.

Fem bilar förstörda i Halmstad

Räddningstjänsten i Halmstad har även de behövt kämpa mot bilbränder under natten. Där inkom ett larm från Andersbergsringen runt klockan 00.40, och enligt inre befäl Thomas Andersson pågick deras insats i drygt 50 minuter.

– Totalt blev det till slut fem personbilar som är brandskadade, säger Andersson.

ANNONS

Två av dessa ska vara fullständigt utbrända. Även här misstänker polisen att branden är anlagd, och man har därför upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS