Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Under tisdagskvällen sattes en bil i brand i Angered, branden skadade även närliggande bilar. Bilden är från tidigare i veckan, då flera bilar brann på en parkering i Biskopsgården.  Bild: Jonas Lindstedt
Under tisdagskvällen sattes en bil i brand i Angered, branden skadade även närliggande bilar. Bilden är från tidigare i veckan, då flera bilar brann på en parkering i Biskopsgården. Bild: Jonas Lindstedt

Flera bilar skadade i brand i Angered

Under tisdagskvällen brann det fler bilar i Göteborg, denna gång i Angered. En bil sattes i brand, varpå flera nära parkerade bilar fick skador av lågorna.
– Det ser ut som de försökt tända på ytterligare en bil, men misslyckats, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Storgöteborg.

Vid 23.27 på tisdagskvällen larmades polisen till Kummingatan i Angered där en eller flera fortfarande okända gärningsmän tänt eld på en bil.

– Ytterligare ett par bilar som stod där blev brandskadade, säger Peter Adlersson och fortsätter med att berätta hur en svart bil setts lämna platsen strax efter att branden startades.

”Det är rätt ofta bilbränder vid den här tiden”

Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand. Peter Adlersson säger att det runt nyår, med inkluderade skollov, brukar vara en tid när bilbränderna blossar upp. Däremot, tillägger han, är det udda att det nu blivit så normalt.

– Det är många som håller på med detta. Ibland blir det ringar på vattnet, säger han och fortsätter:

– Det drabbar oss alla. Det är stora belopp.

Statistiken registreras annorlunda

Under natten till måndag brann flera bilar i Biskopsgården, natten efter det brann det fler i samma område.

Daniel Johnsson arbetar som polis i Biskopsgården. Han berättar att sett till statistiken över anmälda bilbränder i just hans område, totalt 71 på fem år, så har de minskat under perioden.

Däremot, tillägger han, så visar statistiken anmälda händelser inte hur många bilar som brunnit vid varje anmäld bilbrand.

– Det var som i natt, åtta bilar men en registrerad som en händelse, säger han och refererar då till bilbränderna under natten till tisdag i Biskopsgården.

Han pekar precis som polisens presstalesperson ut nyår som en tid då fler bilbränder inträffar.

– Raketer och smällare är ett bra antändningsmedel. Ungdomar tycker att det är skoj att slänga in och se vad som händer, säger han.

I nuläget har ingen gripits för någon av de nämnda bilbränderna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.