Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera bilar i brand i Göteborg

Två bilar brann i ett parkeringshus under natten till fredagen i Svaleboskogen i Högsbojd. Kort efter kom larm om ytterligare bilbränder – i samma område.
– Det kan mycket väl röra sig om samma gärningsmän om det är någon som har tänt på, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen.
En man har gripits misstänkt för mordbrand.

SOS larmades om branden vid 04-tiden på fredagsmorgonen – två bilar stod då i lågor i ett parkeringshus på Riksdalersgatan i Svaleboskogen. Räddningstjänsten larmades till platsen och bedömde att spridningsrisken till andra bilar var omfattande.

Bara en kort stund efter utryckningen till Riksdalersgatan kom ytterligare att larm om en bilbrand i samma område. Enligt polisen brann två bilar och en tredje hade fått skador.

Om bränderna hänger ihop vet polisen inte säkert i nuläget.

– Vi har slagit ihop ärendena och åker och spanar i området nu. Det kan mycket väl röra sig om samma gärningsmän om det är någon som har tänt på. Men det är högst oklart just nu, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 05-tiden på morgonen hade polisen gripit en person misstänkt för mordbrand.

– Det fanns en spridningsrisk. De här båda bränderna hänger ihop och den gripne kommer att förhöras om båda bränderna, säger Anders Wennergren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.