Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flera års fängelse för marijuanamisshandel

Historien med mannen som sålde torkat gräs som marijuana har nu lett till att tre män dömts till fleråriga fängelsestraff för bland annat grov misshandel och människorov.

Det var förra sommaren som en skuldtyngd man kom på ett sätt att lösa sina problem: Han skulle repa gräs, paketera det i påsar och sälja det som marijuana. Det blev tre enkilospaket till ett totalpris av 165 000 kronor.

Han lämnade Göteborg direkt efter försäljningen, och när han av sin mamma fick veta att några mycket arga män hade sökt honom beslöt han sig snabbt för att lämna landet. Bedragaren flydde till Thailand.

En kompis som varit med när gräset såldes blev nu nästa mål för de lurade köparna.

Tre män i 25-årsåldern sökte upp honom, tvingade med honom på en bilfärd till Ramberget där de slog och sparkade honom sönder och samman. Bland annat användes en trädgren. Hans knäskål slogs sönder och armbågen bröts, för att ta ett par exempel, samtidigt som männen avkrävde honom pengar.

I dag tisdag dömdes en man för grov misshandel, människorov, olaga frihetsberövande, rån och narkotikabrott till tre år och åtta månader i fängelse. En annan dömdes för samma brott till fyra års fängelse, och en tredje för "enbart" de två första brotten till fängelse i tre år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.