Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Fler byggen drar igång på Masthuggskajen

Byggstarterna står som spön i backen på Masthuggskajen. Under fredagen sattes den första av 250 000 tegelstenar i det som ska bli Brick Studios och Våghuset.

För någon vecka sedan var det byggstart för Hotell Draken och idag satte bygget av NCC:s stora kontorshus igång. Det är området som tidigare varit parkeringsplats, mellan Kindstrand-huset och Götatunneln som nu ska bebyggas.

Johanna Hult Rentsch, NCC. Bild: Joakim Kröger/NCC
Johanna Hult Rentsch, NCC. Bild: Joakim Kröger/NCC

Bakom projektet står NCC som investerar 1,4 miljarder i bygget.

– Det är jättespännande. Vi har jobbat i området länge och Masthuggskajen är den största innerstadsplanen i Göteborg i modern tid, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef Väst NCC Property Development.

I de två byggnaderna kommer 2 500 arbetsplatser att rymmas. De första företagen kommer att flytta in år 2022.

– Ur ett stadsdelsperspektiv så förlängr detta Linnéstaden och Masthuggskajen, Det är fungerande stadsdelar idag men det vi tillför är dagbefolkning som kommer att ge ett ännu större underlag för till exempel handel och restauranger, säger Johanna Hulth Rentsch.

Flera stora projekt på gång

NCC står också bakom höghuset Kineum, som ska byggas i Gårda. Det pågår dessutom ett flertal mycket stora kontorsprojekt runt om i Göteborg. Men någon risk för att det skulle komma ut för många kontorshus på marknaden samtidigt ser inte Johanna Hulth Rentsch.

– Det är en otrolig kontorsbrist i dag och under en lång tid byggdes det väldigt lite kontorshus. Och med rätt produkt, framför allt i den här typen av läge, så tror jag att det finns ett uppdämt behov, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.