Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fira in det nya året på GP:s tak

Ett år som inte liknade något annat ligger bakom oss. Framför oss ligger Göteborgs 400-årsjubileum. På torsdag säger vi adjö till pandemi-året 2020 och runt klockan 23.50 kan du följa nyårsfirandet från Göteborgs-Postens tak med Kristina Petersen och Kristian Wedel.

Årets festligaste och glittrigaste natt är här – men i år uppmuntras vi att varken gå på gigantiska fester eller samlas i stora folksamlingar för att se på fyrverkerier.

– Det finns nog fler än någonsin som kommer fira nyår ensamma. I vart fall är man inte på någon fet fest. Vi vill vara kompisen som man skålar in det nya året med, säger Kristina Petersen, programledare på GP.

Runt 23.50 på nyårsafton kommer hon och Kristian Wedel, GP:s Göteborgianaredaktör och expert på Göteborgshistoria, välkomna 2021 i en direktsändning på gp.se

– Vi går ju in i ett jubileumsår men det blir sannolikt inte den folkfest vi förväntat oss. Vi kommer därför prata om Göteborgs-fester genom historien. Kristian Wedel har stenkoll, till exempel på när Ingo Johansson knockade Eddie Machen på Ullevi. Det ska ha varit den största folkfesten i Göteborgs historia, men det tar vi på nyår.

Väderprognosen utlovar en-två plusgrader vid tolvslaget och Kristina Petersen är glad över att utomhus-sändningen pågår i tio minuter – och inte en timme.

Varför ska man välja GP:s sändning över till exempel Nyårsklockan från Skansen i Stockholm?

– Man får något nytt och lite skojsigare, säger Kristina Petersen. Som göteborgare får man veta mer om sin egen stad och vad som hänt här genom tiderna men också vad som väntar oss under 2021!

LÄS MER: GP:s nyårsfyrverkerier ställs in

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.