Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I Göteborg regnar det större delen av tisdagen. Medan ostkusten har mer sol och högre temperaturer. Och så ser det ut hela veckan. Bild: Jonas Lindstedt
I Göteborg regnar det större delen av tisdagen. Medan ostkusten har mer sol och högre temperaturer. Och så ser det ut hela veckan. Bild: Jonas Lindstedt

Fint väder i hela landet – utom Göteborg

På utsidan regnar det och temperaturen ligger på blygsamma 15 grader. Men det kommer att bli lite bättre i Göteborg senare i veckan. Vill man ha riktigt sköna temperaturer och sol får man dock åka tvärs över landet.

Tisdagen bjuder inte göteborgarna på något strålande sommarväder. I alla fall inte för de som älskar sol, värme och som vill ligga på stranden och bättra på brännan. Regnet kommer i en strid ström och temperaturen ligger på blygsamma 14-15 grader. Ingen värmebölja att prata om.

Tittar man på vädret från norr till söder och öst och väst, har Göteborg bland det sämsta vädret i landet just nu. Vilket Emelie Karlsson meteorolog på SMHI instämmer i.

– Västkusten har väl inte det bästa vädret i dag om man inte gillar regn.

">
Emelie Karlsson meteorolog på SMHI ger oss inte så stora förhoppningar om någon värmebölja den närmsta tiden. Bild: Privat
Emelie Karlsson meteorolog på SMHI ger oss inte så stora förhoppningar om någon värmebölja den närmsta tiden. Bild: Privat

LÄS MER: Göteborgs väderrekord sedan 2010

Emelie Karlsson menar att det finns en fördel med vädret, då det är mindre risk för skogsbränder i området. Hon försöker glädja soldyrkarna med att det sammanhängande regnandet avtar under tisdagseftermiddagen. Det blir mer skurbetonat väder.

Det ostadiga vädret fortsätter även under onsdagen, men då stiger temperaturen till 17 grader. Men sen är det varmare luft på väg in.

– På torsdag ser du ut att bli sol och runt 20 grader. Även fredagen blir ganska solig och temperaturer på mellan 18 och 20 grader. Framåt helgen sen passerar en del regnskurar, säger Emelie Karlsson.

Ingen värmebölja på väg

Hon ger inte speciellt mycket hopp om någon värmebölja framöver. I prognosen som sträcker sig tio dagar framåt finns inget högtryck på väg som det Göteborg hade runt midsommar.

– Men visst är det möjligt att värmen kan komma i augusti, men sommaren kan också regna bort. Det vet man inte.

Så vart ska man åka för att få värme och sol?

– Generellt ser det bättre ut på ostkusten. Letar man efter sol nu har Gotland sol den här veckan och runt 20 grader. Som det ser ut nu får fredagen högst temperatur på 25 grader från Kalmar upp till Hudiksvall. Samma med Stockholm och Gävleborg.

Har sommaren varit ovanlig kall i Göteborg?

– Från 1 till 14 juli har temperaturen legat under den normala i hela landet. Så det är kallare än normalt. Men samtidigt var juni ovanligt varm.

LÄS MER: Så många jular har varit snötäckta i Göteborg sedan millennieskiftet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.