Filminspelning i Bergsjön

ANNONS
|

Det är en film om en mobbad tjej, Sofie, som är kär i en kille, Adriano, i sin klass. Sofie umgås med kriminella och Adriano ber henne att välja mellan honom eller hennes vänner.

Det är tio ungdomar som är med i projektet och spelar i filmen ideellt. En del har blivit handplockade av Ulla Gawlik, som är projektansvarig. Andra rekommenderades av fritidsgården eller lärare.

- Det är jätteroligt, säger Martin Georg Hanna 15 år, som spelar kriminella Chris i filmen.

Syftet med filmen är att ungdomar och polis få ökad förståelse och respekt för varandra.

- Alla i Bergsjön trodde att polisen var på ett särskilt sätt till exempel att de slår folk utan anledning. Nu har vi fått en helt annan bild, de gör bara sitt jobb, säger han.

ANNONS

Tillsammans har projektmedarbetarna, polisen och ungdomarna jobbat fram ett manus som är trovärdigt. Där ungdomarna använder ett realistiskt språk och där förhörsscener med polisen går till som i verkligheten.

För många av ungdomarna var det första gången som de spelade teater.

- Jag har hittat en person i mig som jag inte visste fanns. Jag har aldrig tänkt på att göra film innan, nu vill jag fortsätta, säger Sebastian Mustafa Gonzales, som spelar Adriano.

Soka Prangasevic spelar Sofie. Hon tycker att det är roligt att spela in filmen men att det kan vara jobbigt med omtagningar.

- Roligast var slutscenen där alla blir vänner, säger hon.

Projektet Polisfilm i Bergsjön är ett samarbete mellan TidsNätverket i bergsjön, Kultur- och Mediaverkstan i Bergsjön, Ung & trygg i Göteborg, Bergsjöresurser SDF Bergsjön och polisenheten Nordost.

Det är finansierat av Allmänna Arvsfonden.

De spelar in film tillsammans för att skapa ett möte mellan offentliga myndigheter och ungdomar.

Filmen ska bli en informationsfilm som polisen kan använda i skolor och i andra sammanhang.

ANNONS