Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder: Googlemaps och TT

Fest spårade ur - Man knivskuren i magen

Polisen åkte ut med sex bilar och flera ambulanser till en adress i Olskroken i Göteborg under tidig lördagsmorgon. En man fördes med ambulans till sjukhus med knivskada i magen. – Vi har fått in det som en misshandel i en lägenhet, bekräftade Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmet kom in vid 06.17 på lördagsmorgonen. Enligt vittnesuppgifter befann sig sex polisbilar och flera ambulanser på platsen. Thomas Gorner, vakthavande vid polisen i Väst bekräftade att det pågick en större insats på platsen. 

– Enligt larmet gällde det en misshandel i en lägenhet, sa han.

En man fördes till sjukhus med knivskada i magen. Det är oklart hur allvarligt skadad han är. 

– Vi har inlett en förundersökning om försök till dråp, men det är för tidigt att säga hur det hela startade och varför, säger Thomas Gorner. 

 

Festen spårade ur

Senare under lördagsförmiddagen kunde polisen meddela lite mer om omständigheterna kring det misstänkta dråpförsöket. Knivskärningen ska troligtvis ha skett i en lägenhet. Tre män och en kvinna ska ha befunnit sig i bostaden där det varit någon slags fest.

– En kvinna i lägenheten hade avvärjningsskador, hon försökte väl stoppa bråket, så hon fick en lättare knivskada i handen, bekräftar polisens pressinformatör, Thomas Fuxborg.

Lägenhetsinnehavaren togs med till förhör av polisen. Ytterligare en man som befann sig i lägenheten ska ha pekats ut som misstänkt för dråpförsöket. 

– Den mannen greps, berättar Fuxborg.

Själva kniven som användes vid dråpförsöket återfanns också i lägenheten. Den är nu tagen i beslag av polisen. Senare under dagen kommer samtliga inblandade att förhöras.

– Eftersom det hände strax efter 06 behöver nog samtliga vila en del innan de hörs. Jag förmodar att han som ligger på sjukhus är nedsövd så det tar nog ett tag innan vi kommer framåt, avslutar Thomas Fuxborg, polisens pressinformatör i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.