Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Fem skadade i spårvagnskrock

Två spårvagnar krockade nära Ullevi i Göteborg under lördagseftermiddagen. Flera skadade personer omhändertogs av sjukhuspersonal på plats och en person fick föras till sjukhus. Flera spårvagnslinjer är drabbade.

Det var vid halv tretiden under lördagseftermiddagen som två spårvagnar krockade med varandra vid hållplatsen Ullevi norra i Göteborg.

– Vi har just nu stopp i spårvagnstrafiken. Det är en olycka vid Ullevi norra. Två spårvagnar som har kolliderat med varandra, säger Västtrafiks störningshantering.

Det blev totalstopp för linje 3, 4, 6, 7 och 11 i samband med olyckan, och ingen prognos fanns för när trafiken kunde komma igång igen. Vid 15.40 under lördagseftermiddagen uppgav Västtrafik att spårvagnsstoppet hade upphävts, men att ytterligare förseningar var att vänta för de linjer som drabbats.

"Hörde en duns"

Vittnet Mathias Ljung bor i en lägenhet belägen ovanför hållplatsen. Han kollade ut från fönstret då han hörde en plötslig smäll från gatan.

– Jag hörde en duns, metall mot metall. Fronten hade trillat av på den ena spårvagnen, säger han till GP.

Nere på gatan samlades snabbt mycket folk på platsen. Förutom flera uttryckningsfordon kom flera biljettkontrollanter och folk från allmänheten förbi.

– Det är kaotiskt här. Många spårvagnar står uppradade bakom de spårvagnar som varit involverade i olyckan och ambulanspersonal hanterar skadade personer. Det är mycket folk här, och nyfikna förbipasserande stannar upp vid olycksplatsen, säger Tobias Kjellberg, GP:s reporter på plats.

Polisens insatsledare på plats bekräftade att en spårvagn hade kört in i en annan spårvagn bakifrån i vad de kallade för en lättare sammandrabbning. Flera chockade personer satt på bänkar vid spårvagnshållplatsen medan de samtalade med ambulanspersonal. En person fördes i väg på bår, berättar GP.s reporter på plats.

– Vi är här och dirigerar trafiken och kollar till de skadade. Vi har flera lindrigt skadade, säger polisens insatsledare på plats.

En till sjukhus

Enligt polisens ledningscentral skadades totalt fem personer lindrigt i samband med krocken, och en person fick föras till Sahlgrenska universitetssjukhus med ambulans.

– Det är en man i övre tonåren som är lindrigt skadad, säger Monica Lindström vid Sahlgrenskas pressjour. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.