Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fem gripna efter skottlossning i Hammarkullen

Flera skott avlossades i Hammarkullen under tisdagskvällen. Polisen hittade tomhylsor på platsen och har gripit fem personer, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.
– Det finns anledning att tro att det har koppling till det som varit tidigare, men vi arbetar brett, säger vakthavande befäl Jens Christensen.

Det var runt 22.30 på tisdagskvällen som en skottlossning ägde rum i Hammarkullen. Ett stort antal personer hörde händelsen och larmade.

Enligt uppgifter till polisen avlossades ett flertal skott. Därefter ska flera personer ha sprungit från platsen. Polisen misstänker att det rör sig om två grupperingar som sköt mot varandra.

– Det är många patruller på plats. Vi har hittat tomhylsor, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, på tisdagskvällen.

Han berättar samtidigt att polisen inte har hittat någon som är skadad.

”Polisen i Nordost är på tå”

I anslutning till platsen kunde polisen gripa fem personer. Samtliga är misstänkta för mordförsök och en eller flera för grovt vapenbrott.

– Med hjälp av vittnesuppgifter och övervakningskameror har vi identifierat fem personer som vi misstänker har varit inblandade i det här. De var på platsen, säger Jens Christensen.

De fem gripna är alla män i 20-30-årsåldern.

Ni var snabbt på plats. Befann polisen sig i närheten?

– Med tanke på det som varit tidigare så är polisen i nordost på tå och beredda att hjälpa invånarna i stadsdelen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson för polisen i region Väst.

”Människor bara sprang”

En person berättar för GP hur det utbröt tumult på platsen när skotten avlossades.

– Man hörde skotten och människor bara sprang åt olika håll och sprang in till sina lägenheter.

Exakt vad som har hänt är fortfarande oklart, enligt Jens Christensen.

– Det är fortfarande utredning som behöver göras. Vi säkrar stödbevisning och övervakningsfilmer för att se om vi kan komma framåt i utredningen, säger han.

Samma personer inblandade

Under natten har polisen fortsatt att arbeta på platsen, bland annat genom att kontrollera personer, söka efter tomhylsor och prata med vittnen. Man har också genomfört flera husrannsakningar.

Misstänker ni koppling till våldsamheterna i Hjällbo nyligen?

– Det är ju samma personer som varit inblandade i tidigare händelser, men huruvida de som är gripna har varit med på de tidigare händelserna vet jag inte. Det finns anledning att tro att det har koppling till det som varit tidigare, men vi arbetar brett och utredningen får ha sin gång, säger Jens Christensen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.