Fem bilar i krock på Älvsborgsbron

Under fredagseftermiddagen var det stor trafikpåverkan på Älvsborgsbron efter att fem personbilar krockade. Räddningstjänst, polis, ambulans och vägassistans ryckte ut till platsen.

ANNONS
|

Det var vid 15.39 på fredagseftermiddagen som räddningstjänsten ryckte ut med två enheter till Älvsborgsbron efter att en flerbilskrock inträffat.

– Trafiken rullar på i ett körfält, men de två andra är avstängda. Det är mycket kö på plats, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet inkommit.

Trafikolyckan ska ha inträffat i södergående riktning. Polis, flera ambulanser och vägassistans larmades också ut till platsen.

– Vi är behjälpliga ambulansen, men jag kan tänka mig att det blir en del sanering på vägbanan senare också, säger Mikael Lindgren.

Senare framgår att räddningstjänsten sanerade vägbanan efter ett läckage från en av bilarna.

ANNONS

Vid 16.30 har alla lämnat platsen, men polis stannade en stund till. Då var det åter full framkomlighet på bron, och ingen ska ha förts med ambulans till sjukhus.

Polisen har upprättat en anmälan om ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS