Fem ambulanser på plats vid olycka på E6

Två trafikolyckor med totalt fyra personbilar har inträffat inom kort tid på E6 i höjd med Halleröd. Den senare av olyckorna inträffade strax innan klockan 12.
– Det är nästan på samma ställe fast i södergående riktning, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

En person fick omhändertas av ambulans efter en olycka på E6 mot Kungälv på söndagen. Två personbilar med totalt sex personer i ska vara iblandade i olyckan enligt SOS, som hade fem ambulanser på plats i samband med händelsen.

Olyckan inträffade strax efter klockan 11-tiden i norrgående riktning på E6 i höjd med Halleröd. Där hade två personbilar kolliderat.

Räddningstjänst fanns på plats med flera enheter, liksom ambulans. Även polis fanns där och kunde senare meddela att en person hade omhändertagits av ambulans. Personen ska ha klagat över nacksmärtor.

Ett körfält stängdes av i samband med olyckan, enligt räddningstjänsten som vid 11.40-tiden hade tre enheter på plats.

ANNONS

Ny trafikolycka i södergående riktning

En stund senare har två personbilar kolliderat i motsatt riktning på E6, i närheten av var den första olyckan inträffade.

– Det är nästan på samma ställe fast i södergående riktning, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Finns det något samband mellan de två olyckorna?

– Jag vet inte det i nuläget. Det är två personbilar som har kört ihop och vi har haft vägen avstängd helt och hållet ett tag. Nu är det höger körfält som är avstängt medan två filer hålls öppna.

Polis och räddningstjänst är kallade till plats, likaså ambulans.

– De var först på plats och kom från den andra olyckan. De behövde bara vända vid Jordfallsmotet.

Hur ser det ut med den första olyckan?

– Där har vi lämnat och trafiken flyter på.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS