Farligt föremål i bil – bombskyddet larmades

Polisen stoppade bilen – och upptäckte ett misstänkt farlig föremål. Ett större polispådrag drogs igång och Nationella bombskyddet larmades. Bilen beslagtogs och föraren misstänks för olaga hantering av explosiva varor.

ANNONS
|

Dramat utspelades i Kållered vid lunchtid på måndagen.

En polispatrull stannade en bil som framfördes märkligt. Föraren, en 39-årig man, känd av polisen sedan tidigare, stoppades misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.

Men i bilen hittade poliserna ett föremål som fick dem att agera.

Ett stort pådrag drogs igång och Nationella bombskyddet larmades. Ett större område spärrades av, bilen undersöktes och beslagtogs.

Vid 14-tiden meddelade bombgruppen att faran var över.

Vad som hittades i bilen är oklart.

– Jag har inga närmare uppgifter, men mannen misstänks för brott mot lagen gällande hantering av explosiva varor, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS