Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Farliga pulvret identifierat – kvinnans dödsorsak fortfarande oklar

Det misstänkta ämnet som hittades i samband med att en kvinna påträffades död på ett vandrarhem i Göteborg förra veckan var Natriumazid, visar polisens analys. Men det är fortfarande oklart vad som ligger bakom kvinnans död.

Det var i samband med att en kvinna hittades avliden på Slottsskogens vandrarhem i Göteborg den första november som polisen hittade ett pulver som klassades som ett misstänkt farligt ämne i samma rum. Ämnet troddes vara Natriumazid, vilket nu har bekräftats efter att polisens analys av ämnet är klar.

Natriumazid är ett kraftfullt gift och bara ett gram av ämnet kan vara dödligt.

– Det är ett kraftfullt gift, ett enstaka gram kan vara dödligt och påverka kroppen allvarligt. Det leder till kraftigt blodtrycksfall, medvetslöshet och kramper, har Mark Personne, överläkare vid Giftinformationscentralen, sagt till GP vid ett tidigare tillfälle.

LÄS MER: Experten: "Ett enstaka gram kan leda till döden"

Oklart vad som orsakat kvinnans död

Men det är ännu oklart om det var Natriumazid som orakade kvinnans död då den rättsmedicinska undersökningen ännu inte är gjord. Ingen av de andra personerna som var i utrymmet där pulvret hittades har fort några symptom.

LÄS MER: Kvinna hittad död på vandrarhem i Göteborg

Det var vid lunchtid den första november som kvinnan hittades avliden på Slottsskogens vandrarhem. Från början utredde polisen det som ett sjukdomsfall, men några timmar senare hittade man ett pulver, som inledningsvis bedömdes vara narkotika. Men några timmar senare klassades det som ett misstänkt farligt ämne och en stor polisinsats med stöd av nationella bombskyddet inleddes vid platsen.

Polisen inledde en förundersökning om vållande till annans död och dödsfallet utreds av polisens grova brottsrotel. Kvinnan är identifierad och var bosatt i Göteborg. Det är ännu oklart vad som ligger bakom hennes död.

Det finns ingen person misstänkt för brott i samband med fyndet av pulvret eller dödsfallet.

LÄS MER: Vandrarhemsägaren: "Hon bokade en extra natt"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.